Initiatiefnemers Oldtimersevenement Voorthuizen in het zonnetje gezet

By Een Oldtimer On zondag, februari 28 th, 2016 · no Comments · In

Barneveldse krant Initiatiefnemers Oldtimersevenement Voorthuizen in het zonnetje gezet

 

28-02-2016, 09:50 | Lezersnieuws | Richard Hald

Op vrijdag 26 februari 2016 was het exact 12,5 jaar geleden dat het eerste Oldtimerevenement van Voorthuizen plaatsvond. Op het Bunckmanplein, Smidsplein en Horecaplein verzamelden zich tientallen antieke voertuigen en de eerste editie, toen nog Senioren voor Senioren geheten, was direct een geslaagd evenement. Initiatiefnemers destijds: Gerrit van Beek (bedenker), Ben Docter en Gert Bax.

Heden ten dage is het evenement uitgegroeid tot een breed gedragen happening waarbij duizenden mensen op de laatste donderdag van augustus naar, inmiddels honderden voertuigen, komen kijken. De regelneven van destijds zijn omgedoopt tot een ware Stichting: SOEV (Stichting Oldtimer Evenement Voorthuizen).

Het evenement wordt gedragen door een groot aantal sponsoren en vrijwilligers. Ruud van Tellingen opperde het idee om vanuit de sponsoren en de Vereniging Seniorentocht Voorthuizen (die al jaren begunstigde mag zijn van de opbrengsten van SOEV) een gebaar te maken naar de jubilarissen. Dit leidde tot een verrassingsactie waarbij de heren met een oldtimer Volkswagenbus thuis werden opgehaald, vervolgens naar Oldtimermuseum The Gallery in Brummen werden gereden en daarna, met partners, genoten van een diner bij de Goudreinet. Na het diner leken zij huiswaarts gebracht te worden doch de surpriseparty met sponsoren en vrijwilligers in het bruine café van Ackersate was opnieuw een verrassing. Tijdens dit feestje werden Gert, Gerrit en Ben toegesproken door de voorzitter van de Seniorentocht Voorthuizen en hun eigen bestuur in de persoon van Henk Bossenbroek. Hij overhandigde de drie een oorkonde en bedankte hen voor de oprichting van het evenement en vooral voor de samenwerking en het vele plezier dat zij samen hebben met alle betrokkenen. Het was nog lang onrustig :-)………..

Share

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?

We antwoorden meestal met 24 uur, behalve in het weekend. Alle e-mails worden vertrouwelijk behandeld en we spammen op geen enkele manier.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Onderwerp

Je bericht