By Een Oldtimer On donderdag, juli 30 th, 2015 · no Comments · In

Ruim baan voor Japanse klassiekers

30-07-2015 09:41

VOORTHUIZEN ‘Japan’ is het thema van de twaalfde editie van het Oldtimer Evenement Voorthuizen. De organisatie hoopt op donderdag 27 augustus talloze Mazda’s, Toyota’s, Nissans en Datsuns te begroeten op het Bunckmanplein. Eén voorwaarde: alle deelnemende voertuigen moeten minimaal dertig jaar oud zijn.
De zomervakantie wordt ook dit jaar afgesloten met het Oldtimerevenement. Op de laatste donderdag van augustus vormt het Bunckmanplein het kloppende hart van een groot familiefeest, dat nog altijd lijkt te groeien. Vorig jaar lokte het evenement ruim vierhonderd deelnemers naar Voorthuizen, terwijl het publiek rijendik langs het parcours stond. ,,We rekenen ook deze keer op een prachtige opkomst,” vertelt Henk Bossenbroek namens de organisatie. ,,Het Oldtimerevenement is een echt Voorthuizens familiefeest, waar heel veel inwoners van het dorp op af komen; enerzijds om zich te vergapen aan alle mooie voertuigen, anderzijds om lekker bij te praten met vrienden en kennissen.”

SOLEXRACE Na het succes van de afgelopen jaren was het voor de organisatie al snel duidelijk dat de Solexrace opnieuw zou worden opgenomen in het programma. Wel zijn er duidelijke voorwaarden.
,,We willen alleen originele Solexjes. Deelnemers die met een opgevoerd of anderszins geprepareerd exemplaar naar Voorthuizen komen, zullen we uitsluiten van deelname. We willen een leuke en eerlijke race.”
De eerste manche start om 19.30 uur. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden er verschillende races afgewerkt, die uitmonden in een finale, waarin de snelste coureurs het tegen elkaar opnemen.

CONTACTFORMULIER Belangstellenden die willen deelnemen aan het Oldtimer Evenement, kunnen zich melden via het contactformulier op de site www.oldtimersvoorthuizen.nl, via info@oldtimersvoorthuizen.nl of via 06-39778600 (Gerrit van Beek). Deelnemers aan de Solexrace kunnen zich ook opgeven via de eerder vermelde site of via Bennie Geurts (06-50531175) en op de dag van het evenement tussen 17.00-19.00 uur bij de organisatie.
Het evenement is gratis toegankelijk. Wel lopen er collectanten rond die op ludieke wijze geld inzamelen. De opbrengst is bestemd voor enkele plaatselijke goede doelen.
,,Een groot deel is bestemd voor de organisatie van de plaatselijke seniorentocht”, aldus Bossenbroek. ,,De overige goede doelen bepalen we later.”

PROGRAMMA Het programma ziet er donderdag 27 augustus als volgt uit:

17.30 uur: Opstellen oldtimers. Deelnemers kunnen het Bunckmanplein bereiken via de Koninginnelaan.
18.15 uur: Vertrek bromfietsen en solexen voor de toertocht.
18.25 uur: Uitreiking Bossenbroekbokaal, bestemd voor de meest originele deelnemer. ,,Daarbij kijken we naar de oldtimer zelf, maar ook naar de bestuurder, de kleding en de bijbehorende attributen.”
Ook wordt de MTH Accountants Bokaal uitgereikt voor de ,,mooiste belastingvrije klassieker”.
18.30 uur: Start rondrit oldtimers. Als eerste vertrekken de motoren, gevolgd door de vrachtauto’s en personenwagens. De langzame oldtimers (zoals tractoren) vertrekken als laatste voor een rondgang door het dorp.
19.15 uur: Terugkomst brommers en solexen van de toertocht.
19.30 uur: Eerste manche Solexrace.
19.45 uur: Aankomst van de eerste oldtimers die terugkomen van de rondrit.

Share

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?

We antwoorden meestal met 24 uur, behalve in het weekend. Alle e-mails worden vertrouwelijk behandeld en we spammen op geen enkele manier.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Onderwerp

Je bericht